Rövid ismertető az egyesületről és a tóról

A vezetőség:

 • Az egyesület elnöke: Fazekas József
 • titkár: Muskó Csaba
 • gazdasági vezető: Lőrik László
 •   A Kiskunmajsai Pontyhorgász Egyesületet 1997-ben alapította egy 12 fős baráti társaság, amely napjainkra már 50 főre gyarapodott, 2008 óta pedig közhasznú egyesületként működik a Dombi-tónál.

    Az alapítók fő szempontja az volt, hogy egy olyan vízparti szabadidős központot hozzanak létre, ahol a fő tevékenység a horgászat, de emellett lehetőség nyíljon a szabadidő kulturált eltöltésére - akár főzéssel egybekötött összejövetelek tartására is - családok, baráti közösségek, munkahelyi kollektívák számára.

    A horgásztó névadója a partján lévő domb, amely 1982-ben a 3,6 hektáros, közel 4 méteres átlagmélységű mesterséges víztározó kialakításakor keletkezett a mederből kitermelt földből. Tetejéről szép panoráma nyílik a tóra és a változatos tópartra egyaránt.

    A tó partján található kiszolgáló épületek az ott étkezni és pihenni vágyók kényelmét szolgálják.

    A víztározó létrehozása óta eltelt több mint három évtized alatt gazdag vízi élővilág alakult ki. A tavat övező sűrű nádfalat különböző énekes- és vízi madarak sokasága lakja, a parton pedig árnyas, ligetes és napsütötte horgászhelyek váltják egymást. Magát a dombot pedig - amely a környék lovas turizmusának is kedvelt úti célja - egyre terebélyesedő lombkoronájú fák teszik vadregényessé.

    Az intenzív haltelepítésekkel a helyi és vidéki horgászoknak szeretnék emlékezetessé tenni az itt eltöltött időt az egyesület tagjai, akik ellenőrzéseikkel csak ritkán zavarják a napijegyes horgászok nyugalmát.

    Megközelíthetősége könnyű: a Kiskunfélegyháza-Kiskunmajsa közötti 5402 számú útról a Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő parkolójához történő lekanyarodás után 600 méterrel szinte a tóig vezet egy keskeny aszfaltcsík, amelyet elhagyva balkéz felől hamarosan felcsillan a tó vize.

  Itt megtekinthető a tavunkat bemutató kis videó:

  gps latitude: 46.529284, longitude: 19.756526